Kunstgras Leggen Hét adres voor uw kunstgras! thumbnail

Kunstgras Leggen Hét adres voor uw kunstgras!

Published Mar 31, 23
4 min read
Kunstgras leggen - het lijkt misschien een eenvoudige taak, maar er komt eigenlijk veel bij kijken. Van het voorbereiden van de ondergrond tot het correct plaatsen van de kunstgrasrollen, er zijn veel stappen die u moet volgen om ervoor te zorgen dat uw kunstgras er mooi uitziet en lang meegaat. In deze handleiding zullen we u alle tips en tricks geven die u nodig heeft om uw kunstgras perfect te leggen en te onderhouden.

Kunstgras leggen - Voorbereiding van de ondergrond

Voordat u begint met het leggen van uw kunstgras, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond goed is voorbereid. Verwijder eerst alle bestaande gras en onkruid en egaliseer de grond. Zorg ervoor dat de ondergrond voldoende draineert door een laag gebroken puin of grind te plaatsen en te egaliseren.

 Plaatsen van de ondergrond

Als de ondergrond is voorbereid, is het tijd om een zandbed aan te leggen. Verdeel het zand gelijkmatig over de ondergrond en maak het vlak met een waterpas. Het zandbed moet minstens 10 cm diep zijn en compact worden gemaakt voordat u verdergaat met de volgende stap.

Kunstgras op maat snijden

Voordat u uw kunstgras installeert, moet u het op de juiste maat snijden. Rol de kunstgrasrol uit en leg deze op de juiste plaats. Snij het kunstgras op maat met een stanleymes en zorg ervoor dat het kunstgras goed aansluit op de ondergrond.

Kunstgras verbinden

Als u meerdere stukken kunstgras nodig heeft om het volledige gebied te bedekken, moet u ervoor zorgen dat u de stukken op de juiste manier aan elkaar verbindt. Leg de kunstgrasrollen naast elkaar en snij ze op maat zodat ze precies aansluiten. Vervolgens plakt u de kunstgrasrollen aan elkaar met een speciale lijm of tape.

Zandstrooien

Om ervoor te zorgen dat uw kunstgras goed blijft liggen, moet u het zand strooien. Verdeel het zand gelijkmatig over het kunstgras en veeg het in met een bezem. Het zand zorgt ervoor dat het kunstgras op zijn plaats blijft liggen en voorkomt dat het gaat verschuiven.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw kunstgras er mooi blijft uitzien, moet u het regelmatig onderhouden. Verwijder bladeren en vuil van het kunstgras en borstel het regelmatig op om de vezels rechtop te houden. Als er vlekken op het kunstgras komen, kunt u deze verwijderen met een sopje van water en een mild schoonmaakmiddel.

Kunstgras outlet

We nodigen u uit om snel een bezoek te brengen aan onze vestiging in Nunspeet, Gelderland, waar u verrast zult worden door een kunstgras tapijt ... tegen onverslaanbare prijzen. Onze nieuwe voordeelhal met ruime showroom biedt verschillende soorten groen en gekleurd tapijt aan tegen de laagste prijzen. We hebben voortdurend spectaculaire aanbiedingen van verschillende soorten kunstgazongrasmatten die we op rol leveren. Kunstgras de Veluwe heeft altijd wel een mooie restpartijcoupon voor u beschikbaar.

Contactinformatie

Kunstgras de Veluwe Industrieweg 14 - 8071 CT Nunspeet (Gelderland) T 0341-759252

20160711_Nunspeet_Kunstgras de Veluwe_02

Kunstgras leggen met leginstructies

Welkom bij onze gedetailleerde leginstructies voor kunstgras! Bij ons vindt u de beste tips en tricks om uw kunstgras perfect te leggen en te onderhouden. We weten dat het leggen van kunstgras een uitdaging kan zijn, maar we zijn er om u te helpen. Met onze gids bent u verzekerd van een prachtig groen gazon dat er het hele jaar door geweldig uitziet.

Voorbereiding

Voordat u uw kunstgras gaat leggen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Allereerst dient u ervoor te zorgen dat het oppervlak waarop u het kunstgras gaat leggen, vrij is van puin en andere obstakels. Verwijder al het onkruid en zorg ervoor dat de grond gelijkmatig is verdeeld. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat het oppervlak goed gedraineerd is om problemen met wateraccumulatie te voorkomen.

Stap 1: Leg het doek neer

Het eerste wat u moet doen, is het plaatsen van een onderlaagdoek op de grond. Dit doek zorgt ervoor dat er geen onkruid groeit onder het kunstgras. Het doek moet worden vastgezet met nagels of haringen om ervoor te zorgen dat het stevig op zijn plaats blijft liggen.

Stap 2: Leg het kunstgras uit

Nadat het doek is geplaatst, kunt u beginnen met het uitrollen van het kunstgras. Leg het kunstgras zo recht mogelijk en zorg ervoor dat er geen vouwen of kreukels in zitten. Laat het kunstgras enkele uren rusten voordat u verder gaat met de installatie.

Stap 3: Snijd het kunstgras op maat

Nadat het kunstgras enige tijd heeft gerust, is het tijd om het op maat te snijden. Gebruik hiervoor een stanleymes en snijd het kunstgras voorzichtig op maat. Zorg ervoor dat u langs de randen snijdt, zodat het kunstgras goed aansluit op de randen van uw gazon.

Stap 4: Lijm het kunstgras vast

Als het kunstgras op maat is gesneden, is het tijd om het vast te lijmen. Gebruik hiervoor kunstgraslijm en breng deze gelijkmatig aan op de randen van het kunstgras. Druk het kunstgras stevig aan en zorg ervoor dat de randen goed aansluiten.

Stap 5: Borstel het kunstgras op

Nadat het kunstgras is vastgelijmd, is het tijd om het op te borstelen. Dit zorgt ervoor dat de vezels rechtop staan en het kunstgras er natuurlijk uitziet. Gebruik hiervoor een bezem of een speciale kunstgrasborstel.

Latest Posts

Efficient Opruimen

Published Feb 18, 24
6 min read

Wanneer Mag Je De Kerstboom Opruimen

Published Feb 13, 24
7 min read

Steenkorven Oost-vlaanderen

Published Jul 25, 23
3 min read