Kunstgras Prijzen . Wat kost kunstgras per vierkante meter? thumbnail

Kunstgras Prijzen . Wat kost kunstgras per vierkante meter?

Published Mar 30, 23
4 min read
Kunstgras is de afgelopen jaren enorm populair geworden en dat is niet zonder reden. Kunstgras is namelijk een geweldig alternatief voor natuurlijk gras. Het vergt veel minder onderhoud, gaat veel langer mee en ziet er altijd prachtig uit. Kunstgras is verkrijgbaar in vele soorten en maten, met verschillende kleuren en vezelstructuren. Bij de aanschaf van kunstgras zijn kunstgras prijzen een belangrijke factor. In deze blog bespreken we alles wat u moet weten over kunstgras prijzen.

Soorten kunstgras

Er zijn verschillende soorten kunstgras. Deze verschillen in vezellengte, dichtheid, kleur en materiaal. Zo is er bijvoorbeeld kort kunstgras dat veel gebruikt wordt voor sportvelden, en hoogpolig kunstgras dat geschikt is voor tuinen en balkons. Het is belangrijk om te kijken naar de toepassing waarvoor het kunstgras gebruikt gaat worden en daarop het soort kunstgras af te stemmen. De prijs van kunstgras varieert sterk afhankelijk van het soort kunstgras dat u kiest.

Kunstgras prijzen

De prijs van kunstgras wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het soort kunstgras, de vezellengte, dichtheid, kleur en materiaal hebben allemaal invloed op de prijs. Daarnaast speelt de oppervlakte waarop het kunstgras gelegd gaat worden ook een rol. Over het algemeen geldt dat hoe groter de oppervlakte is, hoe lager de prijs per vierkante meter zal zijn. Het is daarom belangrijk om bij het vergelijken van kunstgras prijzen te kijken naar de prijs per vierkante meter. Dit geeft een beter beeld van de totale kosten dan alleen de prijs per rol. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het kunstgras. Goedkoop kunstgras kan aantrekkelijk lijken, maar kan vaak van mindere kwaliteit zijn en daardoor minder lang meegaan.

Kunstgras aanleggen

Naast de kunstgras prijzen is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten van het aanleggen van het kunstgras. Het aanleggen van kunstgras is over het algemeen eenvoudig en kan vaak zelf gedaan worden. Toch kan het handig zijn om het aanleggen over te laten aan een professional, zeker bij grotere oppervlakten. De kosten van het aanleggen variëren sterk afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de moeilijkheidsgraad van de klus.  

Kunstgras outlet

We nodigen u uit om snel een bezoek te brengen aan onze vestiging in Nunspeet, Gelderland, waar u verrast zult worden door een kunstgras tapijt ... tegen onverslaanbare prijzen. Onze nieuwe voordeelhal met ruime showroom biedt verschillende soorten groen en gekleurd tapijt aan tegen de laagste prijzen. We hebben voortdurend spectaculaire aanbiedingen van verschillende soorten kunstgazongrasmatten die we op rol leveren. Kunstgras de Veluwe heeft altijd wel een mooie restpartijcoupon voor u beschikbaar.

Contactinformatie

Kunstgras de Veluwe Industrieweg 14 - 8071 CT Nunspeet (Gelderland) T 0341-759252

20160711_Nunspeet_Kunstgras de Veluwe_02

Bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardig kunstgras voor uw tuin?

Wilt u kunstgras leggen en bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! In dit artikel gaan we in op alle aspecten van kunstgras leggen en delen we onze expertise om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wat is kunstgras en waarom zou u het leggen? Kunstgras is een alternatief voor natuurlijk gras en wordt steeds populairder. Het is gemaakt van synthetische vezels die op natuurlijk gras lijken, maar zonder de nadelen. Kunstgras heeft namelijk weinig onderhoud nodig, blijft het hele jaar door groen en is geschikt voor intensief gebruik. Bovendien heeft kunstgras geen last van droogte, vorst of schaduwplekken. Dit maakt het ideaal voor tuinen, balkons, speelplekken en sportvelden. Kosten van kunstgras leggen De kosten van kunstgras leggen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het oppervlak, de kwaliteit van het kunstgras en de manier van leggen. Over het algemeen kunnen de kosten variëren tussen €30 en €70 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid.

Hoe kunstgras te leggen

Kunstgras leggen is geen moeilijke klus, maar het is belangrijk om het goed te doen om het beste resultaat te krijgen. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:
 1. Verwijder het bestaande gras en de wortels.
 2. Graaf de grond af tot een diepte van ongeveer 10-15 cm.
 3. Maak de grond gelijk en gebruik een wals om het oppervlak te verdichten.
 4. Leg een laag van 5-10 cm zand en egaliseer het oppervlak.
 5. Plaats een anti-worteldoek over het oppervlak en snijd het op maat.
 6. Rol het kunstgras uit en snijd het op maat.
 7. Verbind de stukken kunstgras aan elkaar en snijd de naden af.
 8. Bevestig het kunstgras met speciale kunstgrashaken en zorg ervoor dat het goed vastzit.
 9. Borstel het kunstgras op om de vezels rechtop te zetten.
 10. Besproei het kunstgras met water om het af te koelen en eventuele plooien glad te strijken.

Kunstgras onderhoud

Kunstgras is over het algemeen onderhoudsvriendelijk, maar er zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden om het in goede staat te houden. Hier zijn enkele tips:
 1. Verwijder bladeren en ander vuil regelmatig.
 2. Borstel het kunstgras regelmatig om de vezels rechtop te houden.
 3. Besproei het kunstgras af en toe om het af te koelen en eventuele plooien glad te strijken.
 4. Controleer regelmatig of er geen beschadigingen of losse stukken zijn.

Latest Posts

Efficient Opruimen

Published Feb 18, 24
6 min read

Wanneer Mag Je De Kerstboom Opruimen

Published Feb 13, 24
7 min read

Steenkorven Oost-vlaanderen

Published Jul 25, 23
3 min read